Proizvodi

  Laseri: obnova, a ne punjenje

  Laseri

  Toner patrone za laserske uređaje obnavljaju se ručno. Operater kompletno rastavlja toner patronu i čisti je od ostataka starog praha. Kod većine toner patrona optički bubanj, koji je osnova kvalitetnog ispisa, mijenja se pri svakoj obnovi.

  Ostali rabljeni djelovi, poput noževa, valjaka i sl. mijenjaju se prema potrebi, ovisno o rezultatima kontrole kvalitete istih.

  Laseri

  Na sve tonere patrone s čipom ugrađuje se novi, "patent free" čip funkcionalno istovjetan originalnom.

  Laseri

  Zatim slijedi punjenje toner patrone kompatibilnim toner prahom visoke kvalitete minimalno u količini koju propisuje proizvođač OEM* tonera, sastavljanje toner patrone te testiranje većine obnovljenih toner patrona u pisačima. Zadnji korak u procesu obnove je pakiranje toner patrona u posebne antistatičke vrećice i nove kutije s posebno dizajniranom unutrašnjosti koja sprečava pomicanje toner patrona u kutiji i oštećenja u transportu.

  Laseri

  I tako nastaju REDAC® obnovljene toner patrone vrhunske kvalitete.

  Laseri

  Gore navedenim procesom obnove (a ne samo dopunjavanja toner prahom) garantiramo korisnicima Redac toner patrona kvalitetu i količinu otisaka jednaku OEM tonerima.

  U procesu čišćenja toner patrone koristi se uređaj (Toner Vacum System) koji usisava stari prah i filtrira ga, te ga sprema u posebne vreće. To nam omogućava potpuno čišćenje toner patrone, a time osiguravamo i ekološko zbrinjavanje svog otpada koji nastaje procesom obnove.

  Ink jet patrone

  Laseri

  Uređaje koji koriste Ink-jet patrone dijelimo na dvije vrste: uređaje koji koriste patrone „s glavom“ koji se obnavljaju (većina HP uređaja te neki Canon i Lexmark uređaji), te uređaje koji koriste patrone „bez glave“, tj. zamjenske patrone.

  Laseri

  Obnova patrona „s glavom“ odvija se na specijaliziranom, potpuno automatiziranom stroju na slijedeći način: patrona se, kroz glavu a ne bušenjem tijela, ispire s posebnom tekućinom, te se nakon toga puni s tintom iste vrste i karakteristika kao i u original (OEM*), što znači da svaka vrsta patrone zahtijeva različitu vrstu tinte.

  Laseri

  Idući korak je testiranje ispisa patrone koje se vrši pomoću pisača. Svaka patrona ispisuje dvije testne stranice, a samo patrone s potpuno ispravnim ispisom idu na police zaštićene trakom i zaštitnim kopčama. Posljednji korak procesa obnove je pakiranje patrona prije kojeg se one još jednom testiraju na pisačima. Nakon toga na patrone se montiraju zaštitne kopče koje štite glavu patrone od sušenja, stavljaju se u polietilenske vrećice te u nove, označene kutije.

  Laseri

  Patrone „bez glave“ ne punimo, već nove, zamjenske REDAC® patrone uvozimo iz Italije. *OEM-Original Equipment Manufacturer

  copyright (c) 2008, Dama Toneri d.o.o., Zagreb, Hrvatska